18.7 C
Rapla
Esmaspäev, 16 sept. 2024
PersoonKehtna vallavanema kaks suurt ülesannet: Lelle kanalisatsioon ja Eidapere kool

Kehtna vallavanema kaks suurt ülesannet: Lelle kanalisatsioon ja Eidapere kool

Kehtna sai uue vallavanema. Väga värskelt on selles ametis varem Vormsi valda juhtinud Tanel Viks. Tema esimene tööpäev uues ametis oli kolmapäeval, 15. detsembril, kuid vallavanema ülesandeid asus ta täitma juba varem.
Intervjuus Raplamaa Sõnumitele tõi ta välja kaks väljakutset, millele Kehtna vallas tähelepanu pöörata. Need on Lelle piirkonna kanalisatsioonisüsteem ja Eidapere kooli tulevik.
Kehtna on Viksi jaoks uus piirkond, kuid valla juhtimine midagi uut tema jaoks ei ole. Vormsi vallavanemana töötas ta viis aastat järjest. Sellega püstitas ta teatavas mõttes rekordi, sest Tanel Viks on kõige kauem järjest ametis olnud Vormsi vallavanem. Miks ta sellelt positsioonilt lahkus?
“Oleksin vabalt võinud edasi olla. Mul oli üheksaliikmelises volikogus üheksa toetushäält. Minu enda otsus oli sealt ära tulla. Olen reservohvitser ning mul avanes võimalus jätkata õpinguid kaitseväe akadeemias ning seda ei oleks kuidagi saanud teha vallavanema töö kõrvalt,” selgitas ta.
Üheks oma suurimaks saavutuseks Vormsi vallavanemana peab ta seda, mida oleks hädasti vaja ellu viia ka Rapla maakonnas – viimase miili lahendust. Ta on uhke selle saavutuse üle, et tema ametisoleku ajal sai soovi korral iga Vormsi majapidamine kiire interneti.
“Kui üle Vormsi hakati vedama Hiiumaale kiiret internetti, siis me olime läbirääkimiste mõttes heas positsioonis. Me näitasime, kuhu me liitumispunkte tahame ja neid tehti oluliselt tihedamalt kui tavaliselt,” sõnas Viks. Tulemus oli see, et küladesse paigutatud liitumiskilbist sai soovi korral kiire interneti iga majapidamine.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare