12.2 C
Rapla
Esmaspäev, 8 aug. 2022

Juhtkiri: Peaaegu kolmkümmend!

Osaühingu Nädaline väljaandmisel ilmuv ajaleht Raplamaa Sõnumid (ka Raplamaa Valdade Nädalaleht, Nädalaring ja Nädaline, vahel ka lihtsalt RS – heal lapsel mitu nime) alustab oma kolmekümnendat aastaringi.

Selle ajaga oleme kokku pannud 3217 lehenumbrit, mille kaasanneteks on olnud näiteks üheksakümnendatel kohalik kultuurileht Nädal X ja uue aastasaja alguses Raplamaa juurtega persoone tutvustanud Ajaviidik – kui keegi veel mäletab. Lehe kohustusliku osana oleme välja andnud erinevaid lisasid: Lehmlõuke, Mõeldes Tagasi, Teatriküljed, Tervise Edendaja jne. Eri ajajärkudel oleme teinud kahte noortelehte: üheksakümnendatel Validooli ja uuel sajandil Skriimi.

Kolmekümne aastaga on toimetusest läbi käinud hulk inimesi. Igaühest on midagi siia maha jäänud ja küllap siit minnes on mõndagi ka kaasa võetud. Tahaks uskuda, et rikastamine on olnud vastastikune.

Päris lätete juures olid Viio Aitsam, Tiia Truu, Tiiu Luht, Maire Kõrver, Jaan Nikker ja Õie Ohaka. Kahte viimast meie hulgas enam ei ole. Nad kõik väärivad meelespidamist.

Alustati „nullist”, täiesti tühjast kohast, oma lauda ja tooligi polnud. Uus leht pidi ennast tõestama. Öeldakse, et kui viis esimest aastat vastu pead, siis jääd. Ja usku peab endasse olema. Isegi siis, kui tundub, et kindel maa on jalge alt kadunud ja silmapiir väga tume. Nii ongi. Meie uskusime, et oleme tulnud selleks, et areneda ja jääda.

Me teame, et oleme kolmekümne aastaga mõndagi saavutanud ja endast ka eesti ajakirjanduslukku jäädava jälje jätnud, kuid me pole kaugeltki veel täiuslik väljaanne. Arenguruumi, nagu öeldakse, on piisavalt ja just uute piiride kompamisele me praegu pühendumegi.

Hea lugeja, teed õigesti, kui jääd meiega – meil on potentsiaali olla Sulle veel pikki aastaid heaks ja huvitavaks kaaslaseks. Ka siis, kui peaks juhtuma, et paberleht ühel päeval kaob või maakonna piirid haihtuvad. Julgeme kinnitada, et RS kestab ka siis edasi!

Head uut aastat meile kõigile!

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised