spot_img
5.5 C
Rapla
Kolmapäev, 22 märts 2023
ArtikkelVana aasta lõpus tuletati meelde Põrgupõhja lahingu tähendust

Vana aasta lõpus tuletati meelde Põrgupõhja lahingu tähendust

Mälestus metsavendade tegevusest on jätkuvalt elus. Selles võis veenduda reede, 31. detsembri hommikul sügaval Vigala piirkonna metsades Põrgupõhja lahingu mälestusüritusel.

Aastate jooksul on kujunenud traditsiooniks, et just 31. detsembri hommikul kogunetakse Põrgupõhja punkri juurde toonaseid sündmusi meenutama. Tänavu oli vana aasta viimasel hommikul tulnud kohale 89 huvilist üle kogu Eesti.

Põrgupõhja punkri asukoht jääb praeguse haldusjaotuse kohaselt Märjamaa valla lõunaossa, Vana-Vigala lähistele. Kui ei teaks, kuhu täpselt sõita, ning teeäärseid silte väljas ei oleks, oleks sinna jõudmine parajalt keeruline. Ja tegelikult selles ju asja mõte seisneski. Põrgupõhja punker oli Relvastatud Vastupanu Liidu (RVL) staabipunker, mille eesmärk oli koondada ning valvata RVL-i liikmeid. Sügaval metsade vahel asuvat punkrit oleks ilma välise abita olnud NKVD vägedel keeruline leida. Ometi see leiti ning seda rünnati 31. detsembril 1947. aastal, tehes sellega punkrile lõpu.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused