2.2 C
Rapla
Laupäev, 24 veebr. 2024
LisalehtKukitemuki: Südamlikud muinasjutud Haapsalust

Kukitemuki: Südamlikud muinasjutud Haapsalust

Anne Rekkaro lasteraamat „Muinasjutte Haapsalust” on ilus raamat. Mitte ainult Aide Leit-Lepmetsa illustratsioonide pärast, vaid ka teksti ilu mõttes. Kokku on raamatus 12 lühijuttu, täpsemalt muinasjuttu, kuna neis kõigis on midagi maagilist ja müstilist.Lood on armsad ja tegelased veelgi armsamad. Nende lugude märksõnad on seiklused, unistuste täitumine, leppimine, üksteise aitamine, südamlikkus ja armastuse leidmine. Seda viimast sümboliseerib ka raamatu kaanel olev luigepaar – luiged, kes on Väikese viigi lahutamatu osa, on ka üks Haapsalu sümboleid.
Raamatu tegelased on näiteks jänes Jauram, siil Jaagup, kass Junts, laevajunga Kuttermutter, Une-Mati, lumesiilid, Jõuluvana, merekaru Franz, millimallikas Tilluke, rongipoiss Peetrike, Valged Daamid, pilvelambake Bää, Tamme-Tõnu, majahaldjad Volli ja Ville ja isegi üks valge kleit ning selle kaks eri rahvusest omanikku.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused