6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
UudisedPolitsei alustas lõhutud näituse pärast menetlust

Politsei alustas lõhutud näituse pärast menetlust

Rapla kultuurikeskuse ees asunud välinäitus “Vastupanu Nõukogude võimule Eestis 1940–1991” sai laamendamise käigus tõsiselt kannatada. Seda käidi lõhkumas juba detsembris, kuid nüüd langes veel suurema vandaalitsemise ohvriks.

Raplamaa Sõnumid kirjutas 5. jaanuari numbris, et näituse ühe plakati nurk oli katki löödud. Jaanuari lõpuks olid vandaalid käinud selle kallal veel oma jõudu rakendamas ning puruks oli löödud mitu plakatit. Selles said veenduda kõik, kes sealt veel eelmise nädala teisipäeval mööda jalutasid. Seejärel võeti näitus maha, et viia see pärast parandustöid avamiseks uude kohta. Lõhkumiste käigus oli näitus saanud nii palju kannatada, et osa plakateid tuli välja vahetada.

Rapla kultuurikeskuse esine väljak on valvekaamerate vaateväljas ning seega jäid ka lõhkumised kaameralindile. Piirkonnapolitseinik Kristel Põhjala kinnitas, et juhtumi osas on alustatud menetlust. “Antud juhtumi osas on alustatud tõepoolest menetlus ja isikud on politseile teada,” ütles Põhjala. Ühtlasi lisas ta, et nende lõhkumiste taga ei olnud üks kindel kamp. “Ülejäänud asjaolud on alles selgitamisel,” sõnas Põhjala.

Järgmisena avatakse sama näitus Paides. Esialgu plaaniti näitus viia Paidesse juba jaanuari keskel, kuid näitusele tekitatud kahjustused lükkasid seda edasi. Rapla kultuurikeskuse ees avati näitus “Vastupanu Nõukogude võimule Eestis 1940–1991” 2021. aasta 1. detsembril.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare