-2.8 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
PersoonUue generatsiooni õpetaja Kustas Põldoja

Uue generatsiooni õpetaja Kustas Põldoja

Kustas Põldoja (28) on uue generatsiooni õpetaja nägu. Tema taust on korvpallis. Ta on mänginud kolm hooaega Rapla korvpallimeeskonna eest Eesti kõrgliigas ning annab nüüd keskkooliõpilastele kehalise kasvatuse tunde. Õpetajana on ta viimased neli aastat töötanud Rapla gümnaasiumis.

Argipäeviti võib teda ennelõunal leida Rapla korvpallikooli või Kesklinna kooli saalist, kus toimuvad gümnaasiumi kehalise kasvatuse tunnid. Pärast lõunat juhendab ta treenerina kahte gruppi Rapla korvpallikoolis.

Neile, kes on aastate jooksul jälginud Rapla korvpallimeeskonna tegemisi, ei tohiks Kustas Põldoja nimi kuidagi võõras olla. Tol ajal veel Piimameister Otto/Rapla nime kandnud meeskonna eest mängis ta gümnasistina kaks hooaega – 2010/11 ja 2011/12. Vahepeal viis elu teda Tartusse ning tagasi Raplas oli ta hooajaks 2017/18. Siis tõmbas ta selga juba Avis Utilitas Rapla punase särgi ning asus 2018. aasta sügisest tööle Rapla gümnaasiumis õpetajana. “See keskkond sobib mulle. Ma tahan seal olla. Meil on üksteisega arvestav ning austav kollektiiv, kus suhtlemisel on oluline roll,” sõnas ta.

Korvpalluri ja kehalise kasvatuse õpetaja ameteid ühendab sport ning see on saatnud Põldojat terve senise elu vältel. Kustas Põldojast sai kooliõpetaja juba varajastes kahekümnendates. Praegu ongi ta kooli noorim õpetaja. “Praegu olen tõesti pesamuna,” ütles ta. Noore õpetajana jätab ta tasakaaluka ja korrektse mulje. Korvpallurile omaselt on ta pikka kasvu, kõnemaneeri poolest räägib madalal toonil ning rahulikult ja läbimõeldult. Võib öelda, et kogu tema olemisest õhkub suhtumist: “Ma tean, mida ma teen.”