-1.3 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
ArvamusJuhtkiri: Niimoodi haigusest ei vabaneta

Juhtkiri: Niimoodi haigusest ei vabaneta

Läinud neljapäeval korraldas Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) Tallinnas Toompeal meeleavalduse valitsuse koroonapoliitika vastu. Väljaastumise toeks tõi nn vabaduse autokolonn ehk „Vabaduse konvoi 2022” Tallinnasse kogu Eestist paarsada autot, et oleks nagu rahva väljaastumine.
Meeleavaldamise peamine eesmärk, mis polnud küll väga selgelt sõnastatud, seisnes ilmselt nõudes lõpetada silmapilkselt kõik koroonast tingitud piirangud. See, et valitsus on lubanud järk-järgult üldise vabaduse suunas liikuda, miitingu peaesinejat Vooglaidi ei rahuldanud. Tema nõudis karmimaid meetmeid: „See, mida valitsus teeb nende mõistusevastaste piirangutega, kujutab endast kuritegevust ja varem või hiljem tuleb nende inimeste üle hakata kohut pidama täpselt nii, nagu Nürnbergi protsessil peeti kohut inimsusvastaste kuritegude toimepanijate üle.” Paraku jättis ta täpsustamata, kas pidas võimalike kohtualustena silmas ka miitingul külalisena sütitava kõnega esinenud EKRE esimeest Martin Helmet, kes istus koroonapiirangute kehtestamise algusfaasis vägagi olulisel rahandusministri toolil, ja eelmist peaministrit Jüri Ratast, kes, tõsi küll, praegu püüab end rehabiliteerida sellega, et tekitab koalitsioonis koroonapiirangute tühistamise nõudega lisapingeid.
Võib arvata, et just nimelt närviline tõmblemine valitsuses ja valitsuse ümber on tinginud selle, et Norstati värskes uuringus vastanutest on 55% tunnistanud, et nad ei ole rahul valitsuse praeguse tegevusega koroonaviirusest tingitud kriisi lahendamisel. Kõigile on ju selge, et tühipalja poliitilise kemplemise ja valimiseelsete punktide kogumisega haigeid ei ravita ning nakkust ei tõrjuta. Haiged ja haigus vajavad rahu ja teaduspõhist lähenemist. Profaanid ja šarlatanid saavad niigi väsitava olukorra ainult hullemaks muuta. Ilmselt just sellest lähtusid 69% Norstati küsitletutest, kui kinnitasid, et 3. veebruaril SAPTK-i poolt rahva nimel korraldatud väljaastumine ei olnud põhjendatud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare