2.2 C
Rapla
Neljapäev, 8 juuni 2023
LisalehtKukitemuki: Laulja ja laulukirjutaja Karolin Kõrre: Muusikas ma leian ennast

Kukitemuki: Laulja ja laulukirjutaja Karolin Kõrre: Muusikas ma leian ennast

Pikki aastaid end muust elust ja kohustustest segada lasknud Karolin Kõrre on leidnud endas viimaks julguse ja eneseusu, et ellu viia oma tõeline unistus – teostada end muusikuna.

Hooandja veebikeskkonnas kogub annetusi Raplamaa muusik Karolin Kõrre, kes on salvestanud oma esimese muusikaalbumi ning vajab nüüd tuge, et muusika ka kuulajateni jõuaks. Debüütalbumile jõudvatest lugudest enamik on Karolini omalooming. Paari loo puhul saab rääkida ka kaasautoritest. Debüütalbumile „Südamekutse” jõudnud palad on loodud kümne aasta vältel vahemikus 2009 kuni 2019. Esimesed neist kirjutas Karolin 15-aastasena.
„Olin Kanadas väliseestlaste lastelaagris juhendajana tööl. Üks teine juhendaja Kerly kirjutas seal luuletuse. Mina kirjutasin mõne aja pärast pool juurde. Sealsamas kirjutasin ka viisi,” meenutab Karolin esimese loo „Siis kui” sündimist.
Kui Karolin põhikooli lõpetas, kinkis ristiema talle kitarri ja ühes temaga asus ta pillimängu õppima ja harjutama. „Mulle hakkas tohutult meeldima. Otsisin lugusid, mida laulda. See kõik tuli hästi loomulikult minu jaoks. Nii hakkasin üks hetk lihtsalt ise lugusid välja mõtlema,” meenutab ta.
Koos kitarrimängu ja lauluga tulid esimesed väikesed esinemised, ka näiteks sealsamas laagris. Oma esimest lugu „Siis kui” tõlgendab Karolin kui igatsust muusika järele. „Kui ma muusikat teha ei saa, siis olen kurb,” selgitab ta laulu mõtet.
„Siis kui” sai alguse luuleridadest, aga enamasti sünnib lugu Karolinil siiski helireast. „Mõnikord tuleb viis pähe ja salvestan ära. Vahel on nii, et mängin kitarriga ja siis hakkab mingi meloodia välja joonistuma. Aga on olnud ka nii, et enne on tekst ja siis selle peale tuleb viis. „Õitsemise aeg” oli laul, mille mängisin kitarril ja kohe tulid sõnad ka välja. See oli müstiline kogemus,” jagab Karolin. Kuna see on üks hilisemaid lugusid, see esimesele plaadile ei jõudnud. Karolin tõdeb, et tegelikult on tal juba teisegi plaadi jagu materjali olemas.
„Ma tunnen, et „Südamekutsega” olen kümme aastat hoogu võtnud ja mõelnud. Olen tundnud, et ei ole piisavalt küps, ei ole endasse uskunud. „Südamekutse” on etapi lõpp ja uue algus. Need on ülitoredad lood, aga juba tunnen, et tahaksin edasi liikuda. Materjal ootab,” ütleb ta naerdes.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused