11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
UudisedKuus Raplamaaga seotud inimest pälvis presidendilt teenetemärgi (täiendatud)

Kuus Raplamaaga seotud inimest pälvis presidendilt teenetemärgi (täiendatud)

„Iseseisvuspäeva eel tänab Eesti Vabariik oma teenetemärkidega inimesi, kelle sihikindlus, ennastsalgavus, pühendumus, leidlikkus või looming on eeskujuks paljudele teistele ning on muutnud kogu Eesti paremaks, hoolivamaks, märkavamaks, ettevõtlikumaks,“ kirjutas president Alar Karis riigi teenetemärkide andmise otsuse eessõnas.
„Teenetemärgid on tunnustus Eesti inimestele ja meie sõpradele välismaal, kes oma tegevusega on hoidnud meie põhiseaduse sõna ja mõtet, et Eesti riik on rajatud vabadusele, õiglusele ja õigusele, kaitseks sisemisele ja välisele rahule ning pandiks praegustele ja tulevastele põlvedele nende ühiskondlikus edus ja üldises kasus,“ rõhutas riigipea.
Tunnustatute seas on ka Raplamaaga seotud inimesi. Valgetähe IV klassi teenetemärgi said aastakümneid Rapla Tarbijate Ühistu juhina maakonna arengusse panustanud ja 6000 inimesele tööandjaks oleva Coop Eesti nõukogu esimees Väino Sassi ja Tallinna Ülikooli digitehnoloogiate instituudi direktor ja matemaatika professor Peeter Normak. Tunnustuse sai ka idufirmade kogukonna eestvedaja, mitmete idufirmade kaasasutaja, mentor ja ingelinvestor Ragnar Sass. Raplamaaga seob teda Maidla mõisakompleks, mille omanikuks ta mõned aastad tagasi sai.
Valgetähe V klassi teenetemärgiga tunnustas president Raplamaa koolide ajaloo uurijat Ants Tammarit, Märjamaa gümnaasiumi õppealajuhatajat Lia Puhmi ja Raplamaa Sõnumid peatoimetajat Tõnis Tõnissoni maakonna sündmuste, lugude ja juhtumiste talletajana.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Alar
21. veebr. 2022 16:26

Palju õnne kõigile.