9.4 C
Rapla
Teisipäev, 26 sept. 2023
UudisedKogukonnakomisjon plaanib Kaiu ja Juuru osavalla lõpetada rahvaküsitluseta

Kogukonnakomisjon plaanib Kaiu ja Juuru osavalla lõpetada rahvaküsitluseta

Koos eelmise volikogu koosseisuga lõpetasid töö ka Rapla vallas tegutsenud osavallakogud. Kogukonnakomisjon on võtnud suuna osavaldade lõpetamiseks. See eeldab aga rahvaküsitluse läbiviimist, millest komisjon püüab mööda hiilida.

Täna ollakse Rapla vallas olukorras, kus reaalselt saaks moodustada vaid ühe osavallakogu. Nimelt sätestab nii Juuru kui ka Kaiu osavalla põhimäärus, et osavallakogusse kuulub seitse liiget. Osavallakogu ise aga moodustatakse valimistel osalenud selle piirkonna kandidaatidest, eelisjärjekorras valituks osutunud inimestest. Juuru piirkonnast kandideeris volikogusse vaid viis inimest. Ühe liikme siitilmast lahkumisega seonduvalt on piirkonna esindajaid alles neli. „See tähendab, et seal ei saa osavallakogu olemasoleva põhimääruse järgi moodustada,” selgitas kogukonnakomisjoni esimees Anne Kalf.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused