11.1 C
Rapla
Kolmapäev, 27 sept. 2023
LisalehtKäsitöölane: Purku käsitööringis saab kõigil käsitöö selgeks

Käsitöölane: Purku käsitööringis saab kõigil käsitöö selgeks

Purku vanas koolimajas, kus asub koos mitu asutust – lasteaed, huumorimuuseum, noortetuba ja raamatukogu, käib koos ka käsitööring. Kaks korda kuus, neljapäevaõhtuti koguneb grupp naisi, punutud korvid poolikute töödega käevangus, raamatukogu lugemissaali laua taha, et ühiselt käsitööga tegeleda.

Naised meenutasid, et käsitööringiga alustati tegelikult umbes 12 aastat tagasi, samas hoones, kuid suuremates ruumides ja kahe juhendaja, Mari Kinkari ja Gerly Karuga (tema juhendab ringi ka praegu). Siis oli käsitööringi juhendamine Raikküla valla toel. Vahepeal vajus kooskäimine ära. „Elu tuli vahele,” nagu Karu sõnas, kuid ühel hetkel saadi koostöös naaberküla MTÜ-ga Kappeli Külad Leaderi programmist toetust käsitöö õpitubade ja toidukoolituste tegemiseks. Kui projektis ette nähtud kaks aastat täis sai ja nähti, et käsitöö õpitoad osutusid populaarseks, kirjutati 2020. aastal uus projekt ja saadi rahastus (projektile „Tegus külaelu Kabala ja Purku kandis. Käsitöö õpitoad Purku koolimajas”).

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused