-0.6 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
LisalehtPõhjakotkas: Intervjuu Rapla maleva aasta noorkotka Romet Metssaluga

Põhjakotkas: Intervjuu Rapla maleva aasta noorkotka Romet Metssaluga

Silver Niinemets

Romet Metssalu on 16-aastane Kaiu rühma noorkotkas. Kaaslaste sõnul on Rometi puhul tegemist veidi vaikse, kuid väga sõbraliku ja abivalmi noormehega. Noortejuhid on nende omaduste kõrval veel välja toonud tema kohusetunde ja töökuse.

Osalt oma isikuomaduste ja teisalt silmapaistva tegevuse eest Noorte Kotkaste (NK) organisatsioonis valis NK Rapla maleva juhatus Rometi Rapla maleva aasta noorkotkaks. Selle nominatsiooniga kaasnes Rometi osalemine riiklikul aasta noorkotka valimisel.
Ajasime Rometiga veidi juttu, rääkisime noorkotkaks olemisest ning Rapla maleva aasta noorkotka nominatsioooniga seonduvast.

Kui vana sa, Romet, oled ja millega hetkel iga päev tegeled?

Olen 16-aastane ning õpin Rapla gümnaasiumi 10. klassis.

Oled olnud noorkotkas juba päris pikalt, kui kaua täpselt?

Liitusin, kui Kaiu NK rühm taasloodi. See oli 2015. aastal. Tänavu saab seega seitse aastat täis.

Mida noorkotkaks olemine sulle andnud on ja kas soovitaksid seda ka teistele?

Olen saanud palju uusi tuttavaid ja õppinud palju uut. Samuti olen käinud mitmel võistlusmatkal, mis on mulle väga meeldinud. Kindlasti soovitaksin kotkastega liitumist teistele. Lisaks sellele, et saab palju uusi tuttavaid, saab ka palju uusi teadmisi, nagu mainisin, ja need on sellised teadmised, mida tänapäeva noored ei kipu mujalt saama. See annab kotkastele teiste omavanuste ees suure eelise.

Kas on mingeid sündmusi NK ajast, mis on sulle eriti eredalt meelde jäänud?

Esimesena tuleb pähe 2021. aasta Mini-Põrgupõhja (NK Rapla maleva luurevõistlus). See oli minu esimene sarnane võistlus ja üllatuslikult õnnestus mul see oma võistkonnaga ka võita. Tänu sellele võidule sain minna Rapla malevat esindama riiklikule Mini-Ernale.

Teisena tooksin välja 2020. aastal võidupüha tuletoomise. See oli väga huvitav kogemus, osaliselt on see meelde jäänud ka seetõttu, et minu tuletoojaks valimine oli mulle täielik üllatus.

Kas ka Rapla maleva aasta kotkaks saamine oli sulle üllatus?

Jah, ka see oli üllatus. Ma ei arvanud ise, et olen maleva parim noorkotkas ja et selline tunnustamine võiks mind ees oodata.

Mis tunded sind valdasid, kui sulle sinu nominatsioon teatavaks tehti?

Rõõmus olin, väga uhke tunne oli kuulda, et olen sellise tunnustuse pälvinud. Südamesse tekkis soe tunne.

Seleta palun veidi, kes on aasta kotkas ja kuidas tema valimine käib.

Aasta noorkotka tiitli pälvib see noorkotkas, kes on möödunud aastal kõige rohkem oma tegevusega silma paistnud. Esmalt valivad kõik malevad oma aasta noorkotka, see on see tiitel, mille mina sain. Seejärel esitatakse kõik need väljavalitud riiklikule aasta kotka konkursile, kus žürii teeb oma valiku ja kuulutab välja selle kõige-kõigema kotka.

Riiklikku tiitlit mul kahjuks sel aastal pälvida ei õnnestunud, see tiitel läks seekord Põlva malevasse.

Mis kaasnes riikliku konkursi nominatsiooniga?

Sain vastava tunnistuse ja mõned kingitused. Samuti edastati kutse pidulikule riiklike autasude jagamise üritusele. Kahjuks ei saanud ma aga sellest osa võtta.

Oled olnud pikalt noorkotkas ja oma aktiivse tegevusega ka võrdlemisi palju tunnustust pälvinud. Peagi hakkab noorkotka aeg läbi saama, mis saab pärast seda?

Arvatavasti jätkan Kaitseliidus, aga selle peale mõtlen täpsemalt siis, kui see aeg on käes.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare