spot_img
1.1 C
Rapla
Teisipäev, 21 märts 2023
ArvamusMiks ta seda jälle tegi?

Miks ta seda jälle tegi?

13. aprillil, vahetult pärast Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi videopöördumist Eesti Vabariigi parlamendi poole, milles ta tunnustas Eesti poliitikuid ning tänas rahvast ukrainlastele osutatud abi eest, jahmatas saalis olnuid ja kogu Eestit EKRE aseesimehe, Riigikogu liikme Mart Helme räige sõjapõgenikke solvav avaldus, millest siinkohal tsiteerime vaid olulisemat osa:
„Arstid ütlevad, et see tervishoiupilt on kohutav. HIV tuleb tagasi. Ukrainast tassitakse meile sisse nakkushaigusi, mille kohta me oleme arvanud, et neid Eestis enam ei saa kunagi olla. Ei, nad tulevad meile tagasi, sest kümned tuhanded inimesed tulevad ja toovad nad meile siia. Need naised, noored naised, me ei tea, mida nad siin tegema hakkavad. Võib-olla sajad tuhanded naised nendest hakkavad prostitutsiooniga tegelema. Kes võtab mürki ja ütleb, et see nii ei lähe?”
Palusime Mart Helme väljaastumist kommenteerida kümnel munitsipaalpoliitikul, pidades silmas seda, et esindatud oleksid maakonna erinevad poliitilised jõud – nii erakonnad kui ka valimisliidud. Meile jätsid vastamata Kohila vallavolikogu esimees Heiki Hepner, Märjamaa vallavolikogu aseesimees Urmas Kristal, Märjamaa vallavolikogu hariduskomisjoni aseesimees Anneli Ülemaantee ja Kehtna vallavolikogu revisjonikomisjoni aseesimees Rait Verrev. Põhimõtteliselt on ju teatud olukordades ka vaikimine kõnekas seisukohavõtt.

5 KOMMENTAARID

5 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
k63
20/04/2022 10:58

Matsid jäävad matsideks

Mari
25/04/2022 06:23
Vasta  k63

Et siis mats on see, kes peavoolumeediale kaasa ei kooguta?

külamees
20/04/2022 15:17

EKRE läbustamine ajas algul vihale, siis naerma nüüd aga oleme saavutanud teatud immuunsuse. See ei tohiks niimoodi olla. Aga kui nn.kõiketeadjad eesotsas Hepneriga on suu vett täis võtnud mida siis veel lihtkodanikul üle jääb.

Mari
22/04/2022 07:57

No mida see eestimeelne Mart siis JÄLLE tegi??? Lihtsalt rääkis asjadest nii, nagu need tegelikult on!

Uudu
23/04/2022 07:11
Vasta  Mari

Mart ja eestimeelen? No ma ei tea.

Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused