13.3 C
Rapla
Neljapäev, 26 mai 2022

Retsept: Kreemjas kondenspiima-mustikakook

Kui kunagi oli aeg, mil ajakirju sirvides huvitasid mind enim käsitöö ja sisustus ning kõige külmemaks jättis retseptinurk, siis nüüd on töö tõttu asjad teistmoodi. Ma just ei fänna ajakirjade retseptinurki, kuid sealt võib leida mõne eriti toreda roa, mille retsept võib küll kuskil internetiavarustes olemas olla, kuid silma pole jäänud. Nii on mu telefonis korralik kogus ülespildistatud retsepte, kuid üldjuhul unustan ma pildistada seda, kust retsept pärineb.
Alljärgnev retsept on leitud juhuslikult mingist naisteajakirjast ja jäi just oma lihtsusega silma. Ma olen ka suur magusa kondenspiima fänn, kuid seni pole seda retseptides kasutanud. Õige pea on emadepäev, nii et see kook võiks sobida ka emadele hommikuse kohvi kõrvale nautimiseks.

Vaja läheb: põhi – 360 g meelepäraseid küpsiseid, 200 g võid; täidis – 300 g mustikaid, 250 ml magusat kondenspiima, 400 g toorjuustu

Tee nii: Sulata või ja purusta küpsised, sega ühtlaseks. Kata 22-24 cm läbimõõduga ümmarguse või 12×38 cm neljakandlise lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning suru küpsise-võisegu vormi põhja ja äärtele. Täidise valmistamise ajaks aseta vorm külmkappi.
Vispelda toasoe toorjuust toasooja kondenspiimaga. Sega õrnalt hulka mustikaid. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni täidis on enam-vähem tahenenud (keskelt võib veel vetruda). Lase koogil enne lahtilõikamist vormis jahtuda.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised