20.5 C
Rapla
Pühapäev, 3 juuli 2022
spot_imgspot_img

Rohelised Sõnumid: Möödunud aastal koristas RMK Raplamaa riigimetsast 22 tonni prügi

„Kahjuks ei näita looduse reostamine vähenemistendentsi,” ütleb Margus Emberg. Raplamaa „teenis” möödunud aastal oma metsaprügi kogusega riiklikult kolmanda koha.

„Enamik prügist koguti Kohila valla territooriumilt. Kaalukad olid kogused ka Märjamaa vallas Pärnu maantee ääres ning Sipas ja Loodnal,” rääkis RMK Raplamaa metsaülem Margus Emberg möödunud aastal riigimetsast koristatud 22 tonni prügi kohta. Suurem osa avastatud prügist on eterniit.

„Eterniidist on saanud tõsine nuhtlus, prügilas utiliseerimine käib vist kodurenoveerijatel üle jõu,” pakub ta. Ta rääkis, et Kohila valda metsatee äärde toodi uus laadung eterniiti juba paar kuud pärast RMK koristustöid. Leidude seas on ka ehitus- ja olmejäätmeid ning muud kummalist. „Metsatee äärde Rapla valda Hõreda külas toodi sügisel koorem plekkanumaid, millest osa olid täidetud mingi valge ollusega,” muljetab Emberg.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised