23.3 C
Rapla
Pühapäev, 3 juuli 2022
spot_imgspot_img

Käsitöölane: Inna Raua jaoks on pasteldest saanud erikursuste leivanumber

Kui uurida rahvariiete ja iseäranis veel pastelde lugu, ei saa üle ega ümber Inna Raua nimest, kes on Viljandi kultuuriakadeemia rahvarõiva assistent, Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli käsitöövaldkonna õpetaja, tegutseb Pärnumaa rahvariide nõuandekojas ning on välja andnud raamatu Vändra rahvariietest ja olnud Pärnumaa rahvarõivaste raamatu kaasautor.

Tavaliselt ütlevad käsitöölised, et esimene kokkupuude käsitööga oli neil lapsepõlves, aga Inna läheb sellega veel sammu tagasi ja ütleb, et käsitöögeen on temas sünnist saadik olnud. „Sa sünnid siia ilma mingi geenipagasiga, lihtsalt see, kunas sa hakkad seda realiseerima, on teine küsimus,“ sõnas Inna, lisades, et ta tädid on mõlemad kunstiharidusega ning hindavad väga kvaliteetset käsitööd. Paralleeli tõi ta ka geenide ja oma õpetajatöö vahel – tema vanaema on olnud terve elu õpetaja.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised