27.7 C
Rapla
Teisipäev, 28 mai 2024
ArvamusKurb – inimese asemel seisab esikohal süsteem

Kurb – inimese asemel seisab esikohal süsteem

Ester Šank

19. mail tähistati perearstide päeva ja sel puhul lubas terviseminister Tanel Kiik, et „esmatasandi tervishoiu tugevdamine ja perearstiabi kättesaadavuse parandamine on riiklik tervishoiukorralduslik prioriteet” (BNS-i uudis). Kui see nii oleks! Umbes sama lubati juba veerand sajandit tagasi praeguse perearstisüsteemi loomisel.

Dr Adik Levin kirjutas paari kuu eest Eesti Päevalehes (19.03), et meie perearstindus „käriseb igast küljest”. „See süsteem tegutseb ainult tänu perearstidest entusiastidele. / —/ Peale selle on suhtlus perearstidega liikunud peamiselt internetti. Sellega kaob väga oluline võimalus patsiendil ja arstil kohtuda vajadusel ka silmast silma,” tõdes autoriteetne meedik.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare