3.3 C
Rapla
Kolmapäev, 17 apr. 2024
LisalehtKoduloolane: 1928. aasta päevik inspireeris lavastust tegema

Koduloolane: 1928. aasta päevik inspireeris lavastust tegema

Mari Tammar

28. juunil esietendub Märjamaa vallas Ohukotsu küünis suvelavastus “Richard ja Anna”, mis on tõuke saanud noore rahvaluuleuurija Richard Viidalepa päevikust, mida ta kirjutas 1928. aastal Rapla ja Märjamaa kihelkonnas rahvaluulet kogudes. Järgnevalt teeme tutvust sellega, kes oli Richard Viidalepp ja mis on tema päevikus nii põnevat. Viidalepa päeviku originaal asub Tartus Eesti Kirjandusmuuseumi Eesti Rahvaluule Arhiivis.

Richard Viidalepp (sündides Viide­baum) sündis 23. jaanuaril 1904. aastal Järvamaal Nurmsi külas Jalapuu talus põllumehe perekonnas. Jalapuu oli üks vähestest selle piirkonna põlistaludest, mis oli olnud ühe ja sama suguvõsa pidada. Samuti oli tähendusrikas, et talu maadel asus Nurmsi tarandkalme, mille ümbruses Richard varajases nooruses loomi karjatas ning sealt ka muinasesemeid leidis. See oli tema esimene ning oluline kokkupuude ajalooga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare