16.1 C
Rapla
Esmaspäev, 8 aug. 2022

Käsitöölane: Terav tööriist on töö tegemise alus

Iga tööriist kulub seda kasutades. Ennekõike pärimusliku puukäsitöö puhul on sujuva ja hea töötegemise alus terav tööriist. Vanasti kuulus teritamine puutöötegija igapäevaellu ja võiks seda olla ka tänasel päeval.

Üks neist, kes teab, kuidas päriselt tööriistu teritada, on Meelis Kihulane. Oma teadmisi puutööst ja teritamisest annab ta meistriõppe käigus edasi ka teistele. Kuna valmistatakse talupoja tarbevarasse kuulunud esemeid, kasutades selleks vanu käsitööriistu (elektrilistest kasutatakse vaid mootorsaagi metsalangetuseks), on nende teritamine õppe lahutamatu osa. „Kui tööriista käsitsed, on teritamine nagu hingamine, see peab käima loomupäraselt,” sõnas Meelis.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised