-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
ArvamusVastuseks Raivo Heinaru repliigile

Vastuseks Raivo Heinaru repliigile

Age Tekku,
Raplamaa Omavalitsuste Liidu
kultuuri- ja hariduse spetsialist

Vastuseks Raivo Heinaru repliigile. („Kuidas oli ja miks nii oli?“ 29. juuni maakonnalehes)

Raplamaa parimate koolilõpetajate tunnustamine on juba aastaid kestnud traditsioon, kuhu on kutsutud väiksematest koolidest üks parim koolilõpetaja ja suurematest kaks parimat. Erand on olnud gümnaasiumi medaliga lõpetajad, kes on kõik kutsutud.

Kõik koolid on siiani sellega harjunud ja väga hästi osanud sellega arvestada, sest parima väljasõelumiseks on lisaks õppeedukusele arvestatud ka olümpiaadidest osavõttu, ühiskondlikku aktiivsust jms. Ja mõnes koolis ei olegi igal aastal kiitusega lõpetajat, siis on kutsutud lihtsalt parim lõpetaja (nagu vastuvõtu nimigi ütleb), et väikesed koolid ikka ka pildil oleks. Tänavu suurendasime suurtel koolidel vastuvõtule kutsutute arvu, et oleks proportsionaalsem.

Veel pean selgituseks ütlema, et kahel eelneval aastal ei ole vastuvõttu COVID-i tõttu toimunud. Eks see on aidanud eelnevaid tavasid unustada. Kuna traditsiooni on jäänud kaheaastane vahe, võib seepärast ollagi tänane olukord segadusttekitav ja vajab uue pilguga üle vaatamist. Oleme selle võtnud ROL-i sügisperioodi tööplaani.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare