3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
TarbijaRetsept: Maasika-rabarberikook

Retsept: Maasika-rabarberikook

Veel on õige aeg teha maasikast kooke, küpsetisi ja moose. Mõni maasikaroog või -moos võib aga vahel olla ka väikse vimkaga, näiteks lisades sellele rabarberit, mis tasakaalustab maasika magusust oma hapukusega.

Alljärgnev retsept on leitud ühest vanast koogiraamatust ja esialgu on tegu olnud ainult rabarberikoogiga, millele omaltpoolt sai lisatud maasikaid. Samuti on võrreldes originaalretseptiga asendatud margariin võiga.

Vaja läheb: 300 g võid, 250 g suhkrut, 4 muna, 6 spl hapukoort, 400 g jahu, 1 tl küpsetuspulbrit; kate: 1 kg rabarberit, paar peotäit maasikaid, 2 tl kaneeli, 3 spl riivsaia, 150 g suhkrut.

Tee nii: Vahusta või suhkruga ja hõõru ükshaaval sisse munad. Lisa hapukoor ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega korralikult. Tõsta taigen rasvainega määritud plaadile, kata rabarberi- ja maasikatükkidega. Sega 50 g suhkrut kaneeli ja riivsaiaga ning puista rabarberite-maasikate peale. Ülejäänud suhkur tuleb raputada juba valmis koogile. Küpseta kooki keskmise kuumusega ahjus 20-30 minutit. Serveerimiseks võib peale raputada tuhksuhkrut.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare