spot_img
-0.6 C
Rapla
Esmaspäev, 27 märts 2023
LisalehtKäsitöölane: Liina Veskimägi: „Käsitöö on minu jaoks võluv ja meeldiv.”

Käsitöölane: Liina Veskimägi: „Käsitöö on minu jaoks võluv ja meeldiv.”

Eesti Rahvakultuuri ja Käsitöö Liidul täitus tänavu jaanuaris taastamisest 30 aastat. Liidu juhatuse esimees on praegu Liina Veskimägi-Illiste, kelle juured on Raplamaal Vana-Vigalas. Liinast oleme ka varem Käsitöölases kirjutanud (lisalehe algusaastal), kuna käsitöölisena on tema tegevusalaks vilt ja viltimine.

Liina ütlebki enda kohta, et ta on suurte kogemustega vilditegija ja praktiline pool on tema tugevus. Oma käsitööhariduse on ta saanud Soomest käsitöökolledžist ja tema põhieriala oli kangakudumine. Õpingute käigus sai ta proovida ka viltimist, mis teda aga tol ajal absoluutselt ei kõnetanud. Toreda juhuse tahtel sattus Liina Eestisse tagasi jõudnuna käsitööliitu tööle ja osales ühel soomlastega koostöös tehtud vildikoolitusel tõlgina ja tegi viltimise osa kaasa.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused