18.8 C
Rapla
Pühapäev, 14 aug. 2022
spot_imgspot_img

Retsept: Klassikalised kotletid paprikaga

Hakkliha aitab alati hädast välja, kui on vaja õhtuks midagi kiirelt süüa teha. Lastele lähevad enim peale makaronid hakklihaga, kuid mulle meeldib hakkliha kõige rohkem kas mõne vormiroa osana või kotlettidena. Kõige klassikalisemas kotlettide retseptis paprikat küll pole, kuid mulle meeldib seda vahel lisada. Vahel olen välja jätnud saia ja pannud selle asemel muna rohkem. Vahepeal sai katsetatud ka ilma riivsaiata tegemist, kuid see ei olnud hea mõte – riivsai annab minu arust kotletile siiski väga palju juurde.
Kotlettide puhul on hea, et neile võib lisandiks panna praktiliselt ükskõik mida, nad sobivad leiva peale või ka üldse niisama söömiseks. Tihti juhtubki nii, et praadimise käigus maitsmiseks võetud kotlettidest saabki kõht täis.

Vaja läheb: 300 g hakkliha, 1 suurem sibul, 1 muna, natuke piima, viil saia, pool paprikat, riivsaia, toiduõli, soola, pipart

Tee nii: Pane saiaviil kaussi ja kalla peale nii palju piima, et saiaviil oleks kaetud. Lase seista umbes viis minutit. Tükelda sibul ja paprika väikesteks tükkideks. Pane hakkliha kaussi, lisa muna, sibul, paprika ja piimas leotatud saiaviil. Sega korralikult. Kõige parem on alguses segada lusikaga ja seejärel palja käega. Maitsesta soola ja pipraga.
Kalla riivsai kõrgemate äärtega kaussi. Vormi kätega hakklihasegust väikesed pätsikesed ja veereta neid riivsaiasegus, surudes neid samas ka lapikuks. Prae mõõdukal kuumusel mõlemalt poolt pruuniks.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised