1.6 C
Rapla
Neljapäev, 29 veebr. 2024
UudisedSigade Aafrika katk on taas pead tõstmas

Sigade Aafrika katk on taas pead tõstmas

Sel aastal on sigade Aafrika katk (SAK) tuvastatud 38 metsseal. Kodusigadel pole nakkust tuvastatud, kuid katk on endiselt ringlemas ning ohustab kogu Euroopa seakasvatussektorit.

„Alates 1. juunist on Lätis tuvastatud ligi 200 SAK-ile positiivset metssiga, neist 141 olid viiruspositiivsed. Eesti-Läti piiri ääres olevas Vidzeme piirkonnas on juuni algusest tuvastatud 21 SAK-ile positiivset metssiga, kellest viiruspositiivseid oli 12. Kodusigadel ei ole Eestis 2022. aastal katku leitud, ütles Põllumajandus- ja Toiduameti (PTA) loomatervise ja heaolu osakonna juhtivspetsialist Anne-Ly Veetamm.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused