spot_img
-11.2 C
Rapla
Pühapäev, 5 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
ArtikkelSinimägedes tähistati Eesti kaitselahingute aastapäeva

Sinimägedes tähistati Eesti kaitselahingute aastapäeva

Sinimägedes peetud Eesti kaitselahingutest möödus tänavu 78 aastat. Seda sündmust meenutati laupäeval, 30. juulil Ida-Virumaal asuva Sinimägede sõjamemoriaali juures. Tänavusele mälestusüritusele andsid erakordse õhkkonna sõjasündmused Ukrainas, sellele juhtis oma sõnavõtus tähelepanu kaplan Kaido Petermann.

Sinimäed on looduslikult kaunis paik Põhja-Eesti rannikul, Sillamäe külje all. 1944. aasta suvel osutati just seal meeletut vastupanu Punaarmee pealetungile ning selle tulemusena Nõukogude väed sealt läbi ei pääsenudki. Nende sündmuste põhjal on tehtud dokumentaalfilm “Sinimäed” ning mängufilm “1944”.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused