spot_img
-3.9 C
Rapla
Teisipäev, 28 märts 2023
LisalehtRohelised Sõnumid: Õige aeg roosaõielist nuhtlust tõrjuda on praegu

Rohelised Sõnumid: Õige aeg roosaõielist nuhtlust tõrjuda on praegu

Kohila alevis jõe ääres jalutades jääb praegusel ajal siin-seal silma üpris kena roosade õitega lill. Kaunist välimusest ei tasu end aga petta lasta. Õrna välimuse taga on vallutushimuline võõrliik verev lemmalts, kes võimaluse tekkides kärmelt levib.

Vereva lemmaltsa (Impatiens glandulifera) leiukohtadega saab tutvuda Keskkonnaameti kaardirakenduse kaudu. Praegu on taim oma õitsemise haripunktis ja seega on teda ka lihtne ära tunda. Raplamaal on kaks märkimisväärsemat leiukohta. Üks neist on Kohila jõe ääres, kus pisut enam kui hektari suurusel alal jõe mõlemal küljel Tohisoo mõisast kuni gümnaasiumini on leitud verevat lemmaltsa.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused