3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
TarbijaRetsept: Tatrasalat makraga

Retsept: Tatrasalat makraga

Tatar on tänuväärt toiduaine, mis sageli hädast päästab, kui ei oska midagi muud söögiks teha. Lihtsalt ainult tatar (hapukoorega) tüütab aga lõpuks ikka ära. Kuid tatrast saab häid salateid teha.
Alljärgnev retsept sai alguse sellest, et mu üks tädi kiitis teisele, kuidas mu ema oskab väga head tatrasalatit teha. Ent emal ei tulnud meelde, milline see kiidetud salat võis olla, kuid lubadus salat teha sai antud ja nii saadi katsetamise tulemusel valmis tatrasalat makraga.
Kogused on antud väga suhteliselt, kuna kõik käib selle salati puhul tunde järgi. Makra-armastajad ilmselt lisavad makrat rohkem, kuid samahästi võib ka maisi või kurki rohkem panna, olenevalt sellest, millist maitset domineerima tahetakse jätta.
Ilmselt sobiks selle salati sisse ka kodujuust ja keedumuna ning serveerimiseks sobivad kõrvale kurgiviilud ja ploomtomatid.

Vaja läheb: tatart (200-300 g, 200-300 g makrat, üks suurem kurk, 340 g maisi (üks purk), 2-3 spl majoneesi, jääsalatit (või frillist või hiina kapsast), soola

Tee nii: Keeda tatar soolaga maitsestatud vees pehmeks. Haki kurk ja makrapulgad. Haki roheline (jääsalat, frillis või hiina kapsas) ja lisa koos kurgi ja makraga tatrale. Nõruta mais ja lisa tatrale. Sega juurde majonees ning maitsesta soolaga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare