9.9 C
Rapla
Teisipäev, 27 sept. 2022
spot_imgspot_img

Retsept: Lihtne õunakook

Vaikselt valmivad õunad ja erinevaid kooke-küpsetisi saab neist mõni aeg teha nii palju, et isu saab kuni järgmise õunahooajani täidetud. Õunakookide retsepte on muidugi nii tohutul hulgal, et seda õiget ja head nagu ei oskagi leida. Mõned retseptid on aga kujunenud meie peres sellisteks, mille peale saab alati kindel olla, et tulemus on hea.
Alljärgneva retsepti originaalis on lisatud õuntele ka ühe sidruni mahl ja 2 tl sidrunikoort segatuna suhkruga, kuid sidruni puudumisel oleme selle üldjuhul ära jätnud. Kust retsept pärineb, seda täpselt ei teagi. Meie pere retseptivihikusse on see kirjutatud tegelikult „Eve õunakoogi” nime all ja ema mäletab, et see pärineb 1980-ndate lõpust, 1990-ndate algusest.

Vaja läheb: 3 dl jahu, 1,5 tl küpsetuspulbrit, 2 dl suhkrut, 2 muna, 100 g võid, 1 l õunalõike, õunte jaoks 0,5 dl suhkrut, peale kaneeli-suhkru segu.
Tee nii: Sulata või. Vahusta munad suhkru ja sulavõiga. Sega küpsetuspulber jahu sisse ja lisa aeglaselt segades vahustatud segule. Kalla tainas koogivormi. Lõigu õunad. Sega viilude hulka natuke suhkrut. Puista õunalõigud taigna peale ning kõige peale raputa kaneeli-suhkrusegu. Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised