2.2 C
Rapla
Laupäev, 11 mai 2024
TarbijaRetsept: Lihtne tomatipirukas

Retsept: Lihtne tomatipirukas

Tomateid valmib praegu nagu seeni pärast vihma. Otsides retsepti, kus neid saaks ära kasutada, sattusin lisaks loendamatutele tomatisuppidele ka ühe piruka peale, mis tundus ahvatlev ja väga lihtne. Toidublogija Merilin Siimpoeg on oma blogis koogikontor.ee retsepti kohta kirjutanud, et see külluslik ja mahlane pirukas sobib eriti hästi juhtudeks, kui kiiresti on vaja ootamatutele külalistele midagi lauale pakkuda.
Tõesti, pirukas valmib kiirelt, lõviosa tegemisajast moodustab küpsemisaeg. Seekord ununes mul küll basiilik ära, kuid ilma selletagi maitseb pirukas väga hästi. Juustuna kasutasin sinihallitusjuustu. Retseptis antud kogused on mõeldud suurele ahjuplaadile.

Vaja läheb: 500 g pärmilehttainast, 500 g erineva värvi ja suurusega tomateid, 1 sibul, 2 küüslauguküünt, 150 g pehmet sinihallitusjuustu või Brie juustu, 1/3 tl soola, 1/4 tl pipart, värsket basiilikut, oliiviõli

Tee nii: Laota lehttainas küpsetuspaberile laiali. Tee kahvliga taina sisse augud nii, et jätad äärtest umbes 1,5 cm augustamata (see osa jääb nii-öelda raamina pirukale). Tükelda juust ja jaota taina augustatud osale laiali.
Viiluta/poolita tomatid, sibul ja küüslauk ning kata pirukas nendega. Nirista peale veidi oliiviõli, puista üle soola ja pipraga. Küpseta pirukat 180-kraadises ahjus umbes 20 min, kuni ääred on kuldseks muutunud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare