7.2 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
TarbijaRetsept: Kodune kartulivorm

Retsept: Kodune kartulivorm

Kui tuli uudis, et alates septembrist tõuseb kana- ja sealiha hind, tekkis nagu nimme tahtmine midagi just kanalihast teha. Leidsin lehelt linnuliha.ee Ragne Värgi kartulivormi retsepti, kus kanahakkliha kasutatud. Täiesti hämmastav oli, et kui pärast hinnatõusu-uudist poodi läksin, olid letid just kanalihast tühjad. Mõni päev hiljem oli õnneks kanahakkliha taas saadaval.
Kuigi see retsept on iseenesest kiiresti tehtav, võttis vähemalt üks etapp siiski kauem aega. Tahtsin, et viilutatud kartul oleks vormis ikka kenasti, mitte lihtsalt visatud, nii et nende vormi ladumise peale kuluski aega. Muutsin algse retseptiga võrreldes ära muna ja hapukoore koguse, kaks muna ja 2 supilusikatäit hapukoort tundus kuidagi liiga vähe olevat. Samuti panin kanahakkliha koguseks 300 g, kuna see vastab paki kogusele, ei ole ju mõtet jätta sadat grammi tulevasi aegu ootama.
Õhtuseks roaks on see kartulivorm igati sobiv, täites kõhtu ja oli ka maitsev.

Vaja läheb: 700 g kartuleid, veerand sibulat, 0,5 paprikat, 300 g kanahakkliha, 2 sl majoneesi, 3 muna, 3 sl hapukoort, soola, pipart

Tee nii: Koori ja viiluta kartulid ning keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta. Tõsta pooled kartulid võiga määritud väiksemasse ahjuvormi.
Haki sibul ning prae pannil klaasjaks, lisa pannile ka paprikatükid ning seejärel hakkliha. Kuumuta hakkliha valmimiseni, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pann pliidilt, sega juurde majonees ning tõsta hakklihasegu vormi. Tõsta peale järelejäänud kartuliviilud. Klopi munad hapukoorega lahti, maitsesta ning vala vormi. Küpseta ahjus pöördõhurežiimil 170 kraadi juures 25-30 minutit. Kui pöördõhku ei kasuta, küpseta 190 kraadi juures sama kaua.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare