-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
LisalehtRohelised Sõnumid: Nõgestest heegeldatud nõudepesusvammi õpetus

Rohelised Sõnumid: Nõgestest heegeldatud nõudepesusvammi õpetus

Kas teadsid, et nõgestest saab heegeldada mugava nõudepesusvammi? Osavate kätega Ruudi just seda tegi ning jagas Raplamaa Sõnumitega mõningaid tähelepanekuid ja õpetussõnu.

„Sirbiga niitsin pikad nõgesevarred maha. Võtsin varte küljest lehed ära. Siis hakkasin varre jämedamast otsast terava matkanoaga varre pinda endast eemale suunatud liigustega kaapima, vart kogu aeg natuke pöörates. Eraldus varre pealmine puitumata kiht. Selle panin mõneks ajaks likku leeliselisse veelahusesse (pesusoodaga),” kirjeldab Ruudi Dasilonni. Leotamine on kiu pehmenemiseks vajalik. Järgmisena tuleks kiud nööriks keerutada.
Ruudile oli see mõnus tegevus. Pärast nööri valmimist mõtles ta sellest nõudepesusvammi teha. Selleks heegeldas ta nöörist ringselt väikese lapikese. Vastvalminud käsn oli säravroheline. „Nädal aega hiljem olid kiud juba kuivanud ja välimus muutunud, kuid siiski ilus ja mõnus. Selgeks sai, et mida peenemast nöörist oli käsn heegeldatud (ehk siis keskmine osa), seda mugavam on sellega nõusid pesta,” jagas ta oma kogemust.
Nõgeseid kulus tal nõudepesusvammi tegemiseks korralik sirbitäis. Nööri keerutas ta elus esimest korda. Svammi tegemine võiks olla jõukohane igaühele.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare