spot_img
-5.1 C
Rapla
Teisipäev, 6 dets. 2022
spot_imgspot_img
TarbijaRetsept: Jänkusalat

Retsept: Jänkusalat

Mu ema kokaraamatusse on jumal teab kust ja kunas oma tee leidnud salat, mis juba oma algses allikas oli kirjas kui jänkusalat. Ma küll ei tea, kas jänes kartulit tahaks ja takkapihta veel keedetud kujul. Pelgasin ise algul, kuidas keedetud kartul ja porgand värske kapsaga kokku sobivad, kuid tegelikult sobivad küll. Keedetud porgand pole mulle väga sümpaatne, kuid kui neid mitte väga pehmeks keeta, on need täitsa head ja salati sees domineerib tegelikult siiski kapsas oma maitsega.
Tegelikult võiks siia salatisse veel lisada mõned poolitatud kirsstomatid ja keedetud muna viile, olenevalt sellest, mis kodus parasjagu olemas on.
Kui aga mingit liha (mis sellesse ka tegelikult sobib) lisada, siis seda päris jänkusalatiks enam nimetada ei saa.

Vaja läheb: 500 g värsket kapsast (või jääsalatit või frillist), 300 g porgandit, 400 g kartuleid, 1 dl majoneesi, 2 dl hapukoort, soola, pipart, tilli.

Tee nii: Lõigu kapsas ja puista peale natuke soola. Mudi kapsas käega läbi, et kapsast vedelik välja tuleks. Keeda kartulid ja porgandid. Porgandeid ära keeda väga pehmeks. Need peavad jääma sellised, et veel krõmpsuks hamba all kergelt. Tükelda kartulid ja porgandid ning sega kapsaga kokku. Lisa majonees, hapukoor ning maitsesta soola ja pipraga (soovi korral ka tilliga).

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused