spot_img
-12.2 C
Rapla
Reede, 9 dets. 2022
spot_imgspot_img
TarbijaRetsept: Õuna-ploomikook

Retsept: Õuna-ploomikook

Kui praegusel ajal kooki teha, võiks selles kindlasti aiasaadusi ära kasutada. Kindla peale minek on õunakook, kuid kui tekkis isu ploomide järele, tahtsin ka neid kasutada. Leidsin Tuuli Mathiseni blogist tuuliretseptid.ee sobiva õuna- ploomikoogi retsepti.
Asendasin retseptis rafineerimata roosuhkru tavalise suhkruga. Mesi on selle koogi puhul mõeldud glasuurina. Seda lisatakse juba veidi jahtunud koogile ja tänu sellele, et mett ei kuumutata, jäävad kasulikud omadused kõik alles. Mesi annab koogile ka magusust, õunad-ploomid aga lisavad hapukust, et kogu kompott liiga läilaks kätte ei läheks.
Kui tahta, et koogil ikka paksust ka oleks, on soovituslik kasutada keskmise suurusega (umbes 24 cm läbimõõduga) koogivormi. Õunu ja ploome võib esialgu valmis lõikuda pigem natuke vähem. Mina tegin selle vea, et lõikusin kolm suurt õuna ja viis suurt ploomi ja mõlemat jäi vähemalt ühe jagu alles.

Vaja läheb: 2,5 dl jahu, 1,5 tl küpsetuspulbrit, näpuotsaga soola, 1,5 dl suhkrut, 100 g võid (toasoojana), 2 muna, 1 tl vanillisuhkrut, 1 tl jahvatatud kaneeli, 1 laimi mahl, 2-3 õuna, 5 ploomi, 3 sl mett.

Tee nii: Vahusta ühes kausis või koos suhkru ja vanillisuhkruga. Lisa munad ja sega kõik ühtlaseks. Lisa jahu, sool ja küpsetuspulber ja sega kõik läbi. Kalla võitatud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi. Sega tükeldatud õunad ja ploomid laimimahla ja kaneeliga ning lao tainale. Suru viljad kergelt taina sisse.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 40-45 minutit. Küpsust kontrolli tikuga. Lase koogil veidi jahtuda ja nirista siis koogile mesi.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused