-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
TarbijaRetsept: Indiaani succotash ehk singiroog aedviljadega

Retsept: Indiaani succotash ehk singiroog aedviljadega

Otsides midagi kiiresti, lihtsalt ja odavalt õhtusöögiks tehtavat leidsin Toidutarest alljärgneva roa. Algupäraselt oli tegemist Ameerika indiaanlaste toiduga, mis Suure Depressiooni ajal vallutas terve USA just selle odavuse, lihtsuse ja maitse pärast.
Toidu nimi succotash tuleb narraganseti keelest, kus sõna „sohquttahhash“ tähendab „lahti murtud maisiterad“. Põhilised koostisosad olidki sel toidul vanasti mais ja liimaoad või muud oad. Lisati ka näiteks soolaliha, kartulit, naerist ja tomatit.
Toidutarest leitud retsept on väga lihtne ja väheste koostisosadega, kuid otsides selle retsepti kohta lisainfot, leiab ka palju tummisemaid retsepte, nii et igaüks saab oma succotashi kokku panna, vastavalt selle järgi, mis aedviljad parasjagu olemas on.

Vaja läheb: 100 g korralikku suitsusinki, 200 g (külmutatud) maisi, 200 g (külmutatud) herneid, või, piim, sool, must pipar
Tee nii: Lõika sink kuubikuteks ja prae pannil pruuniks. Lisa lusikatäis võid ning siis mais ja herned, hauta korralikult segades läbi. Lõpus lisa pisut piima, sega, kuumuta ja lase maitsetel settida ning maitsesta soolaga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare