5.7 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
TarbijaRetsept: Kanamuffinid kodujuustuga

Retsept: Kanamuffinid kodujuustuga

Muffinid on peaaegu alati kindla peale minek, kui tahaks midagi väikest ja head, vahet pole, kas soolast või magusat. Olen ka varem kanalihaga muffineid teinud, kuid mitte päris selliseid, nagu alljärgnevas retseptis. Leidsin selle retsepti Kaare Sova toidublogist virkvispel.blogspot.com ja omakorda on see inspiratsiooni saanud singi-juustumuffinitest ja kana-juustukeeksist.
Sova originaalretseptis oli kasutatud ahjukana, kuid minu jaoks oli lihtsam kasutada tavalist kanafileed. Tulemus sai nii hea, et isegi laps kiitis. Ja kui juba laps kiidab toitu, mida ta pole varem saanud, on järelikult tegemist tõesti hea asjaga. Need muffinid on väga maitsvad ja samuti toitvad.
Kokku sain ma antud kogusest 25 muffinit.

Vaja läheb: 2 muna, 2 dl piima, 1 dl õli, 3 dl jahu, 2 dl täistera nisujahu, 100 g kodujuustu, 100 g sinihallitusjuustu, 0,5 tl soola, 1 tl paprikapulbrit, 1 tl küpsetuspulbrit, 1 punane paprika, 200 g ahjukana või kanafileed

Tee nii: Sega ühes kausis jahud, küpsetuspulber ja maitseained. Kui kasutad ahjukana asemel kanafileed, prae see läbi ja maitseta kergelt. Tükelda kana ja paprika ning lisa jahusegule. Klopi teises kausis munad, lisa piim, õli, kodujuust ja murendatud sinihallitusjuust. Sega kahe kausi sisu omavahel kokku, jaga taigen muffinipanni pesadesse ja küpseta 200-kraadises ahjus 25-35 minutit.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare