-1.7 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
TarbijaRetsept: Lapi leivad avokaado, muna ja tšilliõliga

Retsept: Lapi leivad avokaado, muna ja tšilliõliga

Need suupisteleivad, mille retsept on leitud Tuuli Mathiseni toidublogist tuuliretseptid.ee, on külluslikud ja natuke eksklusiivsemad kui tavaline hommikune praemuna või puder. Eriti hästi sobivadki need hommikusöögiks, kuid hästi lähevad peale ka vahepalana või mõnel õhtul, kui midagi väga suurt ja toitvat ei taha, kuid kõhtu päris tühjaks jätta ka ei saa.
Avokaadoarmastajatele on need leivad kindla peale minek, teistel vajab maitse natukene harjumist.

Vaja läheb: 4 lapileiba, 4 keedetud muna, 1 dl riivitud parmesani või Forte juustu, 2 suuremat avokaadot. Tšilliõli: 1 sl oliiviõli, 2 sl soolahelvestega võid, 1-2 küüslauguküünt hakituna, 1 tl tšillihelbeid, ½ tl (suitsutatud) paprikapulbrit.

Tee nii: Valmista esmalt tšilliõli. Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja sega pannil oliiviõli koos võiga. Lisa hakitud küüslauk, tšillihelbed ja paprikapulber. Lase võil esmalt mullitada ja siis kergelt pruunistuma hakata ja tõsta pann tulelt ära.
Tõsta munad keevasse vette ja keeda vastavalt sellele, kui vedelat munakollast soovid, 6-8 minutit. Jahuta külma vee all. Koori ja tükelda jämedalt väiksemaks. Tõsta muna kaussi ja sega riivitud juustuga ning maitsesta soolaga.
Rösti lapi leivad rösteris. Määri leibadele avokaadosisu ja säti sellele muna-juustusegu. Kõige peale nirista tšilliõli ning viimistle paari keeru musta pipra ja värskete ürtide või idudega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare