-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
TarbijaRetsept: Paprikapüreesupp

Retsept: Paprikapüreesupp

Sombusesse sügisilma sobib erksust tooma püreesupp, kus staariks on paprika ja maitset lisavad porgand ja lillkapsas. Tšillilaastud lisavad ka tulisust, nii et see supp on tõeline meele ja keha soojendaja.
Päris sellisel kujul seda retsepti kusagilt ei leia, kuna sellise retsepti miksis kord kokku mu ema vajadusest kasutada ära paprikaid. Ärakasutamist ootas ka juba natuke õnnetu olemisega lillkapsas ja ühe ampsu jagu vähendatud sulatatud juust. Lisaks ajendas teda just sellist suppi tegema soov saada midagi vürtsist.
Teinekord seda suppi tehes tasuks tegelikult ka sibulat ja küüslauku lisada. Supi kasutegur oleks veelgi suurem ja ilmselt lisaks maitselegi huvitavat nüanssi.

Vaja läheb: 3 porgandit, 1 suurem kartul, umbes 5 paprikat, 5 keskmist lillkapsaõisikut, 1 tops sulatatud juustu, 1 puljongikuubik, maitsestamiseks pipart ja tšillilaaste.
Tee nii: Puhasta ja lõigu porgand ning pane keema. Vett peab olema nii palju, et porgandid ära kataks. Koori ja tükelda kartul, lisa porgandile. Puhasta ja tükelda paprikad ning lisa need potti. Lisa lillkapsaõisikud. Võid need eelnevalt natuke väiksemaks murda. Lisa puljongikuubik. Vett peaks potis olema niipalju, et päris kõike ära ei kata, muidu jääb supp liiga vesine. Kui kõik on pehmeks keenud, mikserda püreeks. Lisa karbitäis sulatatud juustu ja sega hoolega. Maitsesta pipra ja tšillihelvestega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare