-2.8 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
TarbijaRetsept: Muna ja hapukurgiga võileivakate

Retsept: Muna ja hapukurgiga võileivakate

Helerin Väronen

Võileib ei pea olema igav toit, mis on lihtsalt kiireks vahepalaks mõeldud. Hea võileivakate täidab kõhtu ja on maitsev. Alljärgneva retsepti salat sobib võileivakatteks kui valatult ja kui ikka paar sellist võileiba ära süüa, on kõht päris pikalt mõnusalt täis.
Retsept on leitud Tiktokist, kasutaja Ana’s Küche alt. Kommentaarides soovitatakse lisada ka paprikat ja kes hapukurki ei armasta, on asendanud selle avokaadoga. Ma ise jään küll kurgi juurde pidama, kuid hapukurgi asemel kasutasin väikseid marineeritud kurke. Peekon ja muna on ikka mu lemmikud olnud, nii et see on üks neid retsepte, mis väärib kindlasti kordamist. Seekord läksin küll natuke liiale sinepiga, originaalis antud 1 supilusikatäis on ikka palju, või siis on asi selles, et meie sinep on niivõrd palju kangem.
Sinepi teravust andis hapukoore kogust suurendades mahendada, kuid järgmine kord tean, et tasub piirduda kuni teelusikatäiega.

Vaja läheb: 6 muna, 4 peekoniviilu, 2 hapukurki, 2 spl majoneesi, 1-2 spl sidrunimahla, 1 tl sinepit, 1 spl hapukoort, soola, pipart.

Tee nii: Keeda munad, umbes kümme minutit, et munakollane oleks kõva. Lõika munad pooleks, võta välja munakollased. Pane need kaussi, purusta kahvliga ja lisa majonees, sinep, hapukoor, sidrunimahl, pipar ja sool. Sega kaste hoolikalt läbi.
Haki munavalge ja hapukurgid peeneks. Prae peekon krõbedaks ja haki samuti. Lisa need eelnevalt valminud kastmele. Sega ja vajadusel lisa maitseks soola, pipart. Saadud segu sobib süüa kas salati või (röstitud) võileiva/saia/sepiku peal.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare