-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
TarbijaTuunikalakotletid

Tuunikalakotletid

Hakkasin hiljuti käima kudumisklubis ja viimane kord võtsin ka ühe lastest kaasa. Keset oma kudumistööga pusimist ütles ta äkki: “Emme, mul on sulle üks väga oluline küsimus.” Mõtlesin, et mida hullu sealt nüüd tuleb, kõigi naiste ees ka veel. Küsimus aga oli: “Mida sa täna õhtul süüa teed?” Ohkasin selle peale, sest ma tõesti ei teadnud veel, mida süüa teha. Üks naistest sõnas seepeale: “Nii tore kuulda, et teistel on samasugused probleemid.”
Eriti raske on söögitegemine siis, kui tahaks piirduda vaid nende toiduainetega, mis juba kodus olemas on. Internetis tuhnides leidsin, et pikemat aega õnnetult oodanud tuunikalakonservist saab lihtsasti kotlette teha. Kogus tuleb ka paras, ühe pannitäie jagu. Selles Tiktoki kasutaja Mattia videos küll kõiki koguseid antud ei ole, kuid vaatamise teel ja ise katsetades annab need tuletada. Omalt poolt lisasin sidrunimahla, kuna tean, et sarnastes tuunikalakotlettide retseptides on seda kasutatud.

Vaja läheb: 1 punane sibul, 1 muna, 1 spl majoneesi, 1 tuunikala konserv, umbes 2 dl riivsaia, maitseks soola, pipart, küüslaugusoola või -helbeid, tšillihelbeid ja soovi korral värsket basiilikut ja sidrunimahla, küpsetamiseks õli.

Tee nii: Haki sibul. Lisa sibulale tuunikala tükid. Suurte tükkide puhul tee need enne väiksemaks. Lisa muna, riivsai, majonees ja soovi korral hakitud basiilik. Maitsesta soola, pipra, küüslaugu- ja tšillihelvestega. Soovi korral lisa natuke sidrunimahla. Sega tainas ja vajadusel lisa veel riivsaia. Tainas peab olema selline, et saaks käte vahel vormida väikesed kotletid. Kuumuta pannil õli ja prae kotletid mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri kotlette näiteks värske salati, natukese hapukoore või dipikastmega ja pigista peale natukene sidrunimahla.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare