6.6 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
ValladKohila valdKohila kaasava eelarve hääletuse tulemused on selgunud

Kohila kaasava eelarve hääletuse tulemused on selgunud

Kohila valla kaasava eelarve hääletusel osales kaks ideed ja hääled jagunesid nii, et mänguväljak Sutlema mõisaparki sai 65 häält ja pallimängude väljak Hageri rahvamaja parki 131 häält. Kokku oli hääletajaid 196.

Kaasavasse eelarvesse laekuski tänavu kaks ideed, mille poolt said vallakodanikud hääli anda ajavahemikus 21.-27. november. Hääletada sai iga vähemalt 16-aastane isik, kelle elukoht on Eesti rahvastikuregistri andmetel Kohila vallas.

Kaasava eelarve hääletuse võitnud Hageri palliväljaku idee taga on MTÜ Hageri Haridusselts, kelle eestvedamisel 2007. aastal hakati korrastama Hageri parki. 2009. aastal rajati Hageri rahvamaja parki laste ja noorte mänguväljak ja spordiplats. Tänaseks päevaks on palliplats ja mänguväljak amortiseerunud ja vajavad kaasajastamist.

Hageri rahvamaja park on kujunenud väga armsaks perede, koolide, lasteaedade piknikute pidamise kohaks. Kergtee Kohila, Hageri ja Sutlema vahel on toonud parki uusi huvilisi. Palliplats on väga oluline ka Kohila gümnaasiumi Hageri klassidele kehalise kasvatuse tundide läbiviimiseks, sest koolimaja juures puudub staadion. Idee palliplatsi uuendamiseks saadi noortelt endilt. Noorte idee palliplatsi rajamiseks leidis toetust projektikonkursil „Noorte heaks 2022″, kus eraldati 7700 eurot.

Hageri haridusselts soovib kaasajastada pallimängude väljakut Hageri pargis, kus saab mängida korvpalli, võrkpalli, sulgpalli ja tennist. Palliplatsi kogumaksumus on 19127 eurot, sellest kaasava eelarve rahastus 15 000.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare