spot_img
1.6 C
Rapla
Esmaspäev, 30 jaan. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
ArtikkelHageri jõulumaa tutvustas vanarahva jõulukombeid

Hageri jõulumaa tutvustas vanarahva jõulukombeid

Teise advendi puhul avas Hageri rahvas Hageri muuseumis ja selle ümber oma jõulumaa, mis keskendus tänapäevaste jõulutraditsioonide kõrval veidi enam vanarahva kommetele ja jõuluaegsetele tegevustele.

Esimene peatus pärast pileti soetamist oli muuseumis sees. Milline oleks üks korralik jõululaud ilma hapukapsata? Just seda muuseumi eesruumis parasjagu valmistati. Innukamad said ise kapsast ja porgandeid lõigata-riivida ning tutvuda töövahenditega, mille abil pidusöök jõululaua tarbeks valmis tehti. Häbelikumad said lihtsalt kapsast krõmpsutada ja turvalisest kaugusest vaadelda. Ka muuseumi tagumistes tubades sai käed tööle panna.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused