5.7 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
LisalehtKUKITEMUKI: Unistades Raplamaa elamuskeskusest

KUKITEMUKI: Unistades Raplamaa elamuskeskusest

Mul avanes eksklusiivne võimalus pisut tutvuda kevadel avatava Mulgi Elamuskeskuse ekspositsiooni plaanidega. Pean tunnistama, et see tegi kadedaks ja pani unistama ka Raplamaa elamuskeskusest ning mõtlema, kuidas saaksime Raplamaa lugu suureks kirjutada.

Rajatavast Mulgi Elamuskeskusest on plaanis kujundada koht, millest saab mulgi kultuuri tuiksoon, maamärk ja identiteedi kandja, mis on ühekorraga nii vaatamisväärsus, muuseum, infokeskus, sündmuste korraldamise koht kui ka kohalike teenuste-toodete müügikoht. Kahte hoonesse jagunev ekspositsioon tutvustab mulkide ajalugu ja pärandit maailma loomisest tänase päevani. Teeb seda pärandit väärtustades, ent tänapäevaselt, humoorikalt ja kerge eneseirooniaga.
Kus on Raplamaa elamuskeskus, omakultuuri instituut või maakonnamuuseum? Meil on nüüd virtuaalne Raplamaa Mälukeskus, mis on suur samm edasi, aga nii palju kui olen aru saanud, ei tegele see keskus (veel) pärandi tutvustamise ja eksponeerimisega. Meil on ka Rabava Raplamaa poe kujul olemas Raplamaa tootjate suursaatkond, mis lisaks toodete müügile tegeleb innukalt ka uute Raplamaa toodete ja teenuste arendamise ja turundamisega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare