2.2 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
LisalehtKUKITEMUKI: Mälust ja mäletamisest

KUKITEMUKI: Mälust ja mäletamisest

KUMU näitus “Mälu arheoloogid. Kunstikogu Vitols Contemporary” käsitleb erinevaid mälu kihistusi ning vaatluse all on nii kollektiivne kui ka individuaalne mälu, esemeline mälu, kehamälu ja maastikumälu.

18. novembril KUMU-s avatud näitus põhineb Läti kunstikogujate Irina Vītola ja Māris Vītolsi mahukal kollektsioonil, mille fookuses on Ida-Euroopa ja Kesk-Euroopa riikide kunst. Näitusel on väljas teosed Lätist, Rumeeniast, Poolast, Venemaalt, Tšehhist, Leedust, Eestist, Gruusiast, Slovakkiast, Albaaniast ja Ukrainast ning ehkki näituse põhiteema ei ole otseselt tõukunud päevapoliitikast, käsitleb see siiski paljusid poliitiliselt laetud teemasid nagu sõda ja nõukogude pärand.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare