6.6 C
Rapla
Pühapäev, 14 apr. 2024
LisalehtKUKITEMUKI: PÄRTLI JÕULUD ehk lugu lastele vanadest jõulukommetest

KUKITEMUKI: PÄRTLI JÕULUD ehk lugu lastele vanadest jõulukommetest

See lugu räägib väikesest poisist, kelle nimi on Pärtel. Ta on viieaastane ja ta elab koos oma ema ja isa, vanaema ja vanaisa ja kuue õe ja vennaga talumajas keset kaunist metsa. Ta on tavaline talulaps, kes elab tavalist talulapse elu.

Kui on suvi, juhatab Pärtel igal hommikul oma pere lehmad ja lambad karjamaale. Seal veedab ta teiste lastega koos loomi valvates, mängides ja loodust uudistades terve oma päeva. Talvel õpib ta aga teiste lastega koos kodus lugemist ja kirjutamist ja ootab nii nagu teisedki lapsed väga jõule.
Ühel talveõhtul vaatas Pärtel aknast välja. Ta tahtis näha, kas jõulud juba tulevad. Kuigi väljas puhus tugev tuul ja taevas särasid kuu ja tähed, ei paistnud jõule veel kuskilt. Pärtel aga teadis, et kui ilmad on külmaks läinud, härmatis puuoksi katab ja lumi kuuvalgel sätendab, siis on jõulud juba päris lähedal.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare