spot_img
2.2 C
Rapla
Esmaspäev, 30 jaan. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
LisalehtKäsitöölane: Vana-Vigalas saab õppida puukäsitööd

Käsitöölane: Vana-Vigalas saab õppida puukäsitööd

Alates sellest sügisest on Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskoolis avatud puukäsitöö eriala. Täiskasvanud esmakursuslaste järjekordsel õppeperioodil käisime uurimas, mida ja kuidas õpitakse.

Kui puutööruumidesse astusime, siis parasjagu puutööd ei tehtudki, kuid käis põhjalik tööriistade teritamine. „Me valmistame terariistu selleks ette, et saaksime teha puutööd,” sõnas õpetaja Rein Unn. Ta ise on õppinud rahvapärase puutöö meistri ja õpetaja Meelis Kihulase käe all, kelle jaoks on samuti hea ja terav tööriist puutöö põhialuseks.
Tegelikult oli puukäsitöö õppekava juba mõni aeg tagasi olemas, kuid enne käesolevat aastat ei saadud piisavalt suurt rühma kokku, et õppega alustada. Puidu- ja ehitus­erialade ning käsitööerialade osakonna juhtivõpetaja Kai Hermann sõnas, et puutöö on koolis mingil kujul kogu aeg olemas olnud, varem olid tislerid ja nüüd on mööblirestauraatorid ning rahvusliku joone hoidmine on alati üks eesmärk olnud.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused