3.3 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
TarbijaRetsept: Jaapani päritolu kani salat

Retsept: Jaapani päritolu kani salat

Üks neid toiduaineid, mida ma ei söö või kui, siis väga harva, on makra ehk õige nimega surimi. Kuigi tegemist on kalatootega ja kala ma siiski söön, olid makrapulgad ja sellest tehtud makrasalat üks toite, mida ma lapsena vältisin kui tuld. Mäletan aga üht korda, kui 1990-ndate lõpul läksid vanemad koduveinide konkursile ning jätsid meid nelja last naabrite hooleks. Seal tähistati parasjagu sünnipäeva ning pakuti makrasalatit. Viisakusest ei tahtnud keelduda ka, kuid suurem osa meie salatist rändas laua alla kassile söömiseks.
Makrasalatit ei ole ma seniajani suutnud sööma õppida, kuid ühe teise salati sees olen makrat, õigemini surimit söönud küll, kuid seda, mis salati sees täpselt on, sain alles pärast söömist teada. Nii et ju see makrast hoidumine on olnud rohkem peas kui maitse-eelistustes kinni.
Jaapani päritolu kani salatit (retsept on leitav näiteks Vici kodulehelt) aeg-ajalt meil vanemate juures ikka tehakse ja pärast suuri pühadeaegseid söömaaegu on selline kerge ja lihtne salat päris hea. Meil küll jäetakse see porgandist ja kurkidest vee väljapigistamise samm vahele ja sidrunit ei ole ka lisatud. Kuid maitseks on lisatud pipart ja ilmselt läheb ka majoneesi rohkem, kui retseptis ette nähtud.
Kellel pole võimalust või soovi koostisosasid pulkadeks lõikuda, võib porgandi hoopis jämeda riiviga riivida ja kurgi tükkideks või õhukesteks viiludeks lõikuda.

Vaja läheb: 80 g kurki, 100 g porgandit, 30 g klaasnuudleid (või riisinuudleid), 90 g surimipulki, seesamiseemneid, rohelist sibulat, 2 spl majoneesi, 2 spl sidrunimahla ja veidi sidrunikoort, soola.

Tee nii: Lõika kurk ja porgand peenteks ribadeks. Puista peale soola, sega ja tõsta kõrvale. Valmista nuudlid vastavalt pakendil olevatele juhistele. Tee surimipulgad ribadeks. Pigista porganditest ja kurkidest vesi välja.
Lisa kurgile ja porgandile surimipulgad, majonees, sidrunimahl ja koor ning sega läbi. Kata hakitud rohelise sibula ja seesamiseemnetega ning serveeri.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare