21.6 C
Rapla
Laupäev, 25 mai 2024
LisalehtRohelised Sõnumid: Aul alustab oma kõlava lauluga jaanuaris pulmamängu

Rohelised Sõnumid: Aul alustab oma kõlava lauluga jaanuaris pulmamängu

Aasta linnu, auli välimus sõltub aastaajast ja linnu soost. Isalindu aitab ära tunda pikk ja peenike sabasulg, mis võib olla 10-15 cm pikk.

Aul on väike hakisuurune sukelpart, kes talvitub Läänemere rannikul. Ja kuigi ta pesa Eestisse ei tee, veedab ta sellegipoolest suurema osa oma aastast siin, ligikaudu kaheksa kuud. Ainult suvel auli tõenäoliselt siin kohata ei õnnestu. Teda peetakse merekeskkonna indikaatorliigiks, kes aitab peegeldada Läänemere seisundit.
Aul saab palju tähelepanu nii kohalikul kui ka rahvusvahelisel tasandil, sest tema arvukus langeb maailmas hoogsalt. Viimase kahe kümnendiga on auli arvukus enam kui poole väiksemaks jäänud. Aul on lisatud ülemaailmselt ohustatud linnuliikide nimekirja ning kantud IUCN-i punasesse nimekirja ohualti liigina.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare