spot_img
2.2 C
Rapla
Esmaspäev, 6 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
LisalehtRohelised Sõnumid: Raplast tuli Nutijahi suurim saak

Rohelised Sõnumid: Raplast tuli Nutijahi suurim saak

Vanaelektroonika kogumiskampaaniast Nutijaht võttis osa ligi 6000 inimest, kes tõid taaskasutusse 4,5 tonni prügina seisnud väikeseadmeid. Raplamaal koguti Nutijahi kampaaniaga kokku 1200 kg vanaelektroonikat. Kuusakoski Rapla teeninduspunktist saadigi tänavu kõige suurem saak. See koosnes väikeelektroonikast nagu kuvarid, klaviatuurid, hiired, kõlarid, kõrvaklapid, laadijad, erinevad juhtmed jms.
Suurem osa sellest kogusest tuli ühest kohalikust koolist, kes oma nutiseadmetes suurpuhastuse läbi viis. Raplamaalt võttis kampaaniast eriti usinalt osa Rapla Kesklinna kool üheksa klassiga. Oma panuse andsid ka viis Märjamaa gümnaasiumi klassi, samuti Kohila lasteaed Sipsik, Järvakandi kool ja Varbola lasteaed-algkool.
Kuusakoski ja Telia korraldatud kampaaniaga koguti tänavu kaks korda rohkem väikeelektroonikat kui möödunud aastal. Nutijahi eesmärk on tõsta noorte teadlikkust elektroonikajäätmete sorteerimise tähtsusest ja aidata keskkonda puhastada prügina koormavatest väikeseadmetest.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused