spot_img
1.6 C
Rapla
Pühapäev, 29 jaan. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
LisalehtRohelised Sõnumid: Saladuslik lendorav valib elukohaks vana metsa

Rohelised Sõnumid: Saladuslik lendorav valib elukohaks vana metsa

Tänavuse aasta loom on kriitiliselt ohustatud saladuslik lendorav. Viimastel aastatel on küll lendorava asustatud pesakohtade arv kasvanud, kuid viimase sajandi jooksul on tema levila sellegipoolest Eestis kahanenud. Selles on võtmerolli mänginud elupaikade vähenemine ja killustumine ning väike loomade arvukus eraldatud gruppides.

Kuigi nimi lubaks uskuda, et sellel oravast väiksemal loomal on tiivad või võime lennata, see nii tegelikult pole. Lendorava ees- ja tagajäsemete vahel on lennunahk ehk lennus, mis annab talle võime puude vahel liuelda.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused