spot_img
4.4 C
Rapla
Reede, 24 märts 2023
TarbijaRetsept: Koogi moodi saiavorm

Retsept: Koogi moodi saiavorm

Saiavorm seostub kooliaegse magustoiduga, millel polnud ei õiget väljanägemist ega maitset. Muidugi oli sellest veel hullemaid magustoite, kuid saiavormi pole ma vabatahtlikult kunagi teinud. Tegelikult ei tehtud seda seegi kord me majas vabatahtlikult, lihtsalt lapsel oli kooliülesanne teha kodus saiavormi.
Klassikaline saiavorm ei kõnetanud kuidagi ja nii sai läbi lapatud ports erilisemate saiavormide retsepte, kuni sattusin Ragne Värgi blogile kokkama.ee ja tema versioonile. See juba iseenesest nägi nii isuäratav välja, et tekkis tahe seda järele teha.
Natuke küll muutsime retsepti – röstsaia lõikusime neljaks, kuid pikuti asetamise asemel laotasime need kahes kihis koogivormi, kuna tahtsime õunte asemel kasutada saia vahel õunamoosi. Ja suhkrut panime ka natuke vähem. Tulemus sai aga tõesti palju parem kui tavaline saiavorm, ilmselt siis tänu toorjuustule, vahukoorele ja mandlilaastudele. Ja kui sinna lisada natukene kaunistusi marjade ja pealeniristatud šokolaadi näol, siis annab see täitsa pidupäeva tunde kätte.

Vaja läheb: 225 g röstsaia, õunamoosi, 2 muna, 40 g suhkrut, 1 tl vanillisuhkrut, 100 ml (1 dl) vahukoort, 200 g toasooja toorjuustu (näiteks Philadelphia või Mascarpone). Lisaks: 1 sl võid (vormi määrimiseks), peale 2 sl mandlilaaste, 20-30 g sulatatud šokolaadi, (külmutatud) marju.

Tee nii: Määri vorm võiga. Lõika saiaviilud neljaks ning laota osa neist ühe kihina vormi. Määri saiadele peale kerge õunamoosi kiht. Laota peale teine kiht saiaviile.
Sega ülejäänud ained omavahel ning vala vormi saiaviiludele. Lase vormil maitsestuda külmkapis 20-30 minutit. Seejärel raputa peale mandlilaastud ning küpseta pöördõhurežiimil 180 kraadi juures 20-30 minutit. Kaunista saiavorm soovi korral marjadega ning nirista üle šokolaadiga. Paku küpsetist külma piimaga.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused